Koudijs Rooktablet 170 gram

FemiGin
20120
8717228340161
Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving
  • Meer

Koudijs rooktablet voor het behandelen van schimmelinfecties o.a. aspergillis bij duiven, sier- en volièrevogels. Koudijs is een een droog ontsettings middel voor het ontsmetten van vogelverblijven zonder gebruik van chemische middelen die slecht zijn voor de gezondheid van de vogels. Een verpakking is voldoende voor dierenverblijven van 75 tot 100 m³. Inhoud 170 gram dierengeneesmiddel voor duiven, sier- en volière vogels. Actief ingrediënt: foromyceen 31%. Inactieve ingrediënten 69%
Droog en buiten bereik van direct zonlicht bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. Lees voor gebruik zorgvuldig de bijsluiter. Niet gebruiken bij dieren bedoeld voor menselijke consumptie.

Zeer doeltreffend product om uw hok vrij te maken van allerhande insecten en luis. Deze rooktablet moet aangestoken worden, en wanneer deze volledig in brand is (en zwart) moet ze gedoofd worden. Dit kan bvb door het blokje in een nestschotel te leggen, en doof deze door er een andere nestschotel omgedraaid op te zetten.
Wanneer het tablet tot roken is gebracht komt het gas vrij. Dit gas/rook zal de gehele ruimte vullen, en ook in de gaten en kieren kruipen. Het hok moet zoveel mogelijk afgesloten worden, en de duiven kunnen gedurende de gehele periode op het hok blijven. Zo worden ook deze ontsmet van ongedierte. Aanbevolen wordt om geen jong broedsel alsook zieke en verzwakte vogels op deze wijze te behandelen. De rook dood schimmels ,bacterie en aan aantal virussen. De duiven zullen hun ogen beginnen afwrijven en in de pluimen beginnen pikken/krabben. Dit is afsoluut niet schadelijk, en de duiven zullen er zuivere koppen van krijgen.
!