Avian AviPro Vit A-D3-C-E 50 ml

Aves
11577
8719128281674
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

AviPro Vitamine A-D3-E-C vloeibaar wordt daar gegeven waar stress, ziekte of letsel van invloed zijn op de vogel en snel herstel nodig is.

 

Vloeibare vitaminen stoot, voor extra vitaliteit en weerstand.
Vogels die met enige regelmaat een vitaminekuur verstrekt krijgen, hebben meer weerstand en zijn gezonder.

Voor deze toepassing is AviPro A-D3-E-C ontwikkeld; een zeer complete, vloeibare vitaminekuur. Door gedurende een periode van 3 tot 5 dagen dagelijks A-D3-E-C te verstrekken, zijn uw vogels in staat om snel en gericht eventuele tekorten weg te werken en beter te presteren. Uw vogels zien er fitter uit en hebben een verzorgde bevedering. Door AD3E+ via het drinkwater of over het voer te doseren kunt u snel ingrijpen bij tekorten.

Het resultaat is snel zichtbaar: gezonde vitale dieren met een geweldige uitstraling.


AviPro A-D3-C-E vloeibaar is te gebruiken bij een tekort, slechte groei, na infecties, ziekten, antibiotica kuur en in stress situaties. Zeker toe te voegen in de broedperiode bij jonge vogels.
Vitaminen zijn stoffen die in geringe hoeveelheden in de voeding voorkomen. Het zijn voedingscomponenten, die in tegenstelling tot de voedingsstoffen (koolhydraten, vetten en eiwitten) geen energie leveren, maar die wel essentieel zijn voor een goed verloop van de stofwisseling. Terwijl vitaminen in alle levende levensvormen dezelfde rol vervullen, hebben hogere organismen (zoals de mens) hun vermogen om vitamines te maken verloren. Bij gebrek aan een vitamine kunnen ziekten optreden, die te verhelpen zijn door tijdig toedienen van het ontbrekende vitamine. De ziekten die door gebrek aan vitaminen ontstaan, heten gebreksziekten of avitaminosen.Een gebrek aan vitaminen kan o.a. optrede door een gebrek ervan in de voeding. Een ontstoken darmwand kan allerlei voedingstoffen slecht uit het voedsel opnemen.


AviPro A-D3-E-C vloeibaar bevat de volgende vitaminen:

Vitamine A is een in vet oplosbaar vitamine. Retinol kan door een oxidatieve splitsing van bèta-caroteen in de dunne darm worden gevormd. Daarom wordt bèta-caroteen ook wel pro-vitamine A genoemd. Vitamine A heeft een beschermende werking ten opzichte van epitheel. De werking ervan is essentieel voor de vorming van bloedcapillaire en daardoor draagt het bij tot de voedselvoorziening van alle organen.
Voorkomt huidproblemen en veroudering van de huid, verbetert het zicht en voorkomt nachtblindheid, verbetert het herstellend vermogen van het lichaam, stimuleert de groei van sterke botten, huid en hoornlagen.
Een tekort geeft vaak een verminderde weerstand tegen infecties (vooral van de luchtwegen) en huidproblemen.

Vitamine D is een in vet oplosbaar vitamine. Vitamine D3 wordt in je lichaam gevormd uit cholesterol onder invloed van ultraviolet licht. De anti-rachitise werking van de hoogtezon berust ook op vorming van vitamine D3. Voor de ontwikkeling van het skelet, vooral de fosfaat- en kalkstofwisseling, is vitamine D noodzakelijk. De werking van vitamine D is afhankelijk van de aanwezigheid van het pantotheenzuurcomplex. Gebrek aan vitamine D leidt tot verschillende rachitische, of op rachitis gelijkende veranderingen van het skelet. De basis van de stoornis ligt in de processen bij de groei van het kraakbeen. Daarom zijn gebreken minder opvallend bij volwassenen, maar hebben toch een effect op de steeds plaatsvindende celvervanging.
Het versterkt het immuunsysteem en is noodzakelijk voor sterke botten.
Specifieke biochemische werking - Vitamine D3 wordt in het lichaam gevormd uit cholesterol onder invloed van ultraviolet licht. De anti-rachitise werking van de zon berust ook op vorming van vitamine D3.

Vitamine C is een wateroplosbaar vitamine. L-Ascorbinezuur heeft een taak bij de oxidatieve afbraakstofwisseling en wel bij de onverzadigde vetzuren (linoleenzuur).
Vitaminen C bevordert ook de activiteit van de witte bloedlichaampjes en zorgt zo voor een betere genezing van infecties. Vitamine C wordt snel aangetast door zuurstof (bij warmte) en is een van de gevoeligste vitaminen. Vitamine C gebrek is mede de oorzaak van voorjaarsmoeheid.

Eigenschappen:
- Antioxidant
- Versnelt de wondheling
- Houdt botten en geslachtsorganen gezond
- Werkt als een natuurlijk antihistaminicum

Vitamine E of het tocopherol is een in vet oplosbare vitamine. Tocoferol heeft een preventieve werking op veroudering en welvaartsziekten. Het is even als vitamine C een sterke antioxidant (het maakt vrije radicalen onschadelijk). Bij oudere vogels neemt de natuurlijke weerstand tegen vrije radicalen geleidelijk af. Tocoferol is ook noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw, herstel en instandhouding van spier- en andere weefsels. Ook beschermt het meervoudige onverzadigde vetzuren die een essentiële bouwstof voor het lichaam zijn.


Composition per liter AviPro A-D3-E-C vloeibaar:

purified water 50%                  
1,2-propandiol 5%
ruw vet  6%


Vitamine A                        50.000.000 IE.
Vitamine D3 200.000 IE
Vitamine C 100.000 mg
Vitamine E 30.000 mg

Gebruik: Toe te voegen aan het drinkwater of nectar. U kunt het ook door uw zachtvoer mengen. Los 1ml op in 10ml. water en meng dit gelijkmatig door uw zacht-, ei- of opfokvoer.

Dosering:  1 ml. per 1000ml. (1 liter) drinkwater of nectar of per kilo voer.

!