Avian AviPro Vita E-Se

Aves
11581
8719128281803
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Vitamine E complex. Instructies: 1ml per liter drinkwater. 1 ml = 20 druppels. Samenstelling Plantaardige bijproducten, Mineralen. Analytische bestanddelen 0, Toevoegingen Nutritionele toevoegingsmiddelen/kg: Vitamine E 200000 IE. Sporenelementen/kg: Se (Natriumseleniet) 50 mg. Vogelsoort Insecteneters, Nectareters, Vleeseters, Vruchteneters, Zaadeters

Er zijn erg veel supplementen op de markt met vitamines en mineralen. Er wordt over het algemeen veel te veel gesupplementeerd, meestal is dit helemaal niet nodig en juist zelfs schadelijk. De meeste vitamines en mineralen zitten ruim voldoende in uw basisvoeding en/of maakt de vogel zelf aan. Van alle vitamines is E de meest kritische, vogels hebben daar sneller een tekort aan dan aan andere vitamines. Het zit voldoende in de basisvoeding maar gaat vrij snel achteruit als dit ouder wordt. Het oxideert vrij snel. Vogels die geen beschikking hebben tot een natuurlijke voeding lopen hierdoor dus eerder een tekort op

Zeker bij de roofvogelgroep welke diepgevroren prooidieren krijgen als bijv. eendags kuikens, ratten, muizen, kwartels etc. loopt het Vitamine E gehalte door het vriesproces met wel 95% terug.
Vooral in deze groep is het noodzakelijk, dat deze wordt gesupplementeerd.

Kenmerken
Vitamine E is samen met selenium belangrijk voor de spierfuncties en de vruchtbaarheid.
Vitamine E en selenium zijn nodig bij de afvoer van onder andere spierafvalstoffen (zoals melkzuur).
Daarnaast zorgt vitamine E voor een verbetering van het huidoppervlaktereliƫf, bevordering van het vochtgehalte van de hoornlaag en wondgenezing.

Een vitamine E en selenium tekort wordt gekenmerkt door een verslechtering van de spieren (van skelet en hart) en een gebrekkig werkend immuunsysteem. Stijfheid en spierpijn en slechter herstellen van gedane arbeid zijn duidelijk waarneembare symptomen van een tekort.
Vitamine E en selenium zijn nauw aan elkaar verbonden in de werking in het lichaam, het een kan niet goed zijn werk doen zonder het ander. Dat is de reden dat je deze twee bij voorkeur tegelijk supplementeert.

Dosering:
Voeg 1 ml. AviPro toe aan 1000ml drinkwater of nectar.

!