Avian AviPro MultiVit 50 ml

Aves
11586
8719128281858
Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving
  • Meer

AviPro Multivitamine vloeibaar is een menging van verschillende vitamines en bevat o.a. vitamine A,D,E,C, E+Se , vitamine B-complex, vitamine K en L-Carnitine; speciaal aanbevolen na ziekte en antibiotica kuren.

 Avipro Multivitamin liquid is a mixture of different vitamins like A, D, E, C, E + Se, vitamin B-complex, vitamin K, and L-Carnitine;

 

AviPro Multivitamin vloeibaar is een menging uit de groep A-D-E-C, de C 20% vloeibaar, de E+Se en de BX-forte, B-vitamines met vitamine K en o.a L-Carnitine speciaal aanbevolen na ziekte en antibiotica kuren.

AviPro Multivitamin vloeibaar zorgt voor een weerstandsverhoging, wederopbouw van de darmflora en verbetering van de eetlust van de vogels. De B-complex vitamines verzorgen en onderhouden een breed scala van metabole functies, zoals voor het reguleren van het metabolisme van de koolhydraten, eiwitten, vetten en nucleïnezuren. Het heeft grote invloed op de functies van het zenuwstelsel en het is betrokken bij het proces van voortplanting en heeft een beschermende functie van de huid en het spijsverteringskanaal.

Vitamine K is vereist bij de synthese van eiwitten, en met name belangrijk in het proces van de bloedstolling. De vogel heeft vitamine K nodig voor een goede bloedstolling. Waarschijnlijk speelt vitamine K ook een rol bij het onderhoud van de botten. Vitamine K wordt ook wel fylochinon genoemd en wordt deels in het lichaam aangemaakt door bacteriën in de dikke darm.

Vitamine C speelt als antioxidant een belangrijke rol bij de bescherming van gezonde cellen. De vogel heeft dit vitamine nodig voor de weerstand. Het speelt ook een belangrijke rol bij herstel na ziekte. Verder stimuleert vitamine C de opname van ijzer. Het is een ideale aanvulling bij strass situaties. Ascorbinezuur is een andere naam voor vitamine C.

 

Naast een goede basisvoeding geeft U in bepaalde perioden een toevoeging van bijv. een multi vitamine.
Dat kan zijn:

broedperiode

ruiperiode

stress situaties door TT, transport of verandering van behuizing

na ziekte , wormkuur of anti-bioticakuur

Voeding bij uw vogels is zeer belangrijk. Jonge vogels in de groei hebben dagelijks vitaminen en mineralen nodig om goed te blijven functioneren, een goede botvorming te krijgen en extra energie op te doen. Vogels met een gevarieerd menu en een kleine toevoeging van wat extra vitaminen en mineralen vertonen een goed groeipatroon met een sterk bottengestel. In de praktijk blijkt dit niet altijd zo eenvoudig te zijn.

AviPro Multivitamin vloeibaar is speciaal ontwikkeld voor de vogels. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat ze precies binnen krijgen wat ze nodig hebben en doordat AviPro multivitamine goed mengbaar is door bijvoorbeeld het drinkwater of de nectar is het geven ervan geen probleem.

Bewaren: Droog en koel bewaren. Na openen bij voorkeur in de koelkast bewaren.
Buiten bereik van kinderen houden


Waarschuwing:
Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Samenstelling - AviPro Multivitamin vloeibaar per liter bevat:

Vitamine A      10.000.000 I.E.           Dexpanthenol      12.900mg
Vitamine D3
400.000 I.E.
Vitamine E
40.000mg
Vitamine B1
1600mg
Foliumzuur
5160mg
Vitamine B2
1800mg
L Carnitine
14.000mg
Vitamine B6
2000ml
Ca=D=Pantothenaat
6.000mg
Vitamine B12
20.000µg
Vitamine K1
1600mg
Biotine
30.000µg
Selenium
40mg
Vitamine C
40.000mg
1,2-propandiol
0,5%
Aqua purificata
80%

 

!