Garvo 5036 siervogelmix 20 kg

Garvo
5036 - 0
8718164162411
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

De meeste kwartelsoorten zijn op een relatief klein oppervlakte eenvoudig te houden.

Omdat de dieren minder ruimte nodig hebben dan kippen en niet de geluidsoverlast bezorgen die een haan bij een koppeltje kippen wel kan veroorzaken, zijn kwartels steeds populairder bij de hobbyist.

Samenstelling:
mais, dari rood, sojaschroot geschild getoast*, millet geel, tarwe, dari wit, maisglutenvoer, tarwe duiven, luzerne, haver gepeld gesneden, rijst gepeld rondgraan, katjang Idjoe, millet rood, hennepzaad, soja olie*, biergist, schelpengrit, lecithine*, maagkiezel, softacid

*) Uit genetisch gemodificeerde soyabonen

Analytische bestanddelen
ruw eiwit 15,0 %, ruw vet 4,3 %, ruwe celstof 4,7 %, ruw as 4,6 %, Calcium 5,55 g, Fosfor 4,84 g, Natrium 0,92 g, lysine 6,21 g, methionine 3,11 g

Toegevoegd/kg (Vitamines)
E672 Vitamin(e) A 7500 IE, E671 Vitamin(e) D3 1500 IE, Vitamin(e) E 43 mg

Toegevoegd/kg (Sporenelementen)
E4 koper (koperchelaat van aminozuren, gehydrateerd) 3 mg, E4 koper (koper(ll)sulfaat pentahydraat) 3 mg, E5 mangaan (mangaanchelaat van aminozuren gehydrateerd) 24 mg, E5 mangaan (mangaan(II)oxide 23 mg, E6 zink (zinkchelaat van aminozuren gehydrateerd) 12 mg, E6 zink (zinkoxide) 12 mg, E1 ijzer (ijzer(II)sulfaat-monohydraat) 34 mg, 3b8.10 selenium (organische vorm CNCM 1-3060 0.07 mg, E2 jodium (kaliumjodide) 1 mg.

Toeslag bij versturen € 3,50 per artikel.

De periode waarin kwartels eieren leggen beperkt zich meer tot het voorjaar ten opzichte van kippen, die vrijwel het gehele jaar eieren kunnen leggen. Ten opzichte van kippen hebben deze siervogels dan ook een lagere behoefte aan calcium en fosfor. De oorsprong van kwartels is schraler dan die van veel kippenrassen. Teveel granen in de voeding (zoals in kippenvoer), zorgen voor ongewenste vervetting van de dieren.Kwartels nemen in de natuur naast zaden ook insecten en groenvoer op. 503605 Garvo Siervogelmix benaderd de natuurlijke behoefte van kwartels in 1 mix. Naast maagkiezel en fijne zaden bevat siervogelmix een fijne korrel met noodzakelijke vitaminen en mineralen. Siervogelmix bevat ook kiezels. Maagkiezels zijn de kiezen voor kwartels. Kwartels pikken in de natuur scherp gekante steentjes op die in de spiermaag blijven steken om daar het voer te kunnen malen. Maagkiezel werkt in samenwerking met de sterke maagwand van spiermaag als een molensteen, als echte kiezen. Ze verslijten uiteraard ook en zodra ze rond en glad zijn, verlaten ze vanzelf het lichaam langs de natuurlijke weg. De maagkiezel is noodzakelijk voor een optimale vertering en verhoging van het rendement van het voer. De kwartels nemen de maagkiezels naar behoefte op.Voor opfok van kwartelkuikens adviseren wij u om gedurende circa drie weken 107508 alfastart piepkuikens in te zetten. Dit is speciaal opfokvoer voor jonge kuikens met een hoog eiwit gehalte, gedroogde vlokreeftjes en watervliegjes. Dit voer zorgt voor een uitstekende start van uw jonge kuikens. Alfastart piepkuikens is verkrijgbaar in 800g verpakkingen. Na drie weken kunt u geleidelijk mengen met 5036 siervogelmix. 503605 Garvo Siervogelmix is geschikt voor alle hobbymatig gehouden kwartels, patrijzen, frankolijnen en roul-rouls.
!