Ostrea oestergrit 20 kg

Ostrea oestergrit 25 kg

Zagers
1505
6097228444499
Bestel
  • Beschrijving

Oestergritmix is een goede calciumbron voor legkippen, vleeskippen, kalkoenen, duiven en ander gevogelte. Oestergritmix heeft een grovere structuur dan kalk of kalkgrind. De deeltjes blijven daardoor langer in de spiermaag. Hierdoor wordt de constante calciumbehoefte van de kip optimaal gedekt.

De botten en het bloed van de kip dienen als calciumvoorraad. Deze moet vóór het tijdstip van de leg zijn aangevuld. Vooral hoog producerende kippen hebben constant calcium nodig. Een optimaal afgedekte behoefte aan calcium is vooral belangrijk tijdens de periode van de vorming van de eierdop, vaak vele uren na de laatste voeding. Daarom is de behoefte aan voldoende calcium op het juiste moment in het laagdieet cruciaal. Er is een belangrijk verband tussen de kwaliteit van de eierschaal, de calciumbron en het calciumgehalte in het dieet.

Uitgestelde calciumafgifte
Door de speciale deeltjesstructuur van de oestergritmix wordt de grit langzaam afgegeven aan het spijsverteringskanaal. Hier zorgt de ideale oplosbaarheid voor een continue toevoer van calcium naar de bloedbaan. De calciumtoevoer is dus op een beter tijdstip beschikbaar. Dit betekent maximale eierschaalsterkte, maar ook sterkere botten. De calcium komt vertraagd, maar wel voor 100% in de bloedbaan. Oestergritmix is ​​in vitro voor 100% verteerbaar.

Kalkoenen en vleeskuikens
Oestergrit wordt ook succesvol toegepast bij kalkoenen en vleeskippen. Deze snelgroeiende dieren hebben een sterk beendergestel nodig om hun eigen gewicht te dragen. De calciumspiegel in het bloed moet te allen tijde optimaal zijn. Door de langzame oplosbaarheid zorgt oestergrit voor een constante calciumspiegel, 24 uur per dag, zonder pieken en dalen.

Natuurlijke oorsprong
Oestergritmix is ​​een natuurlijk product. We vangen de schelpen op uit de Noordzee. De oesterschelpen worden vervolgens in onze fabriek gewassen, gedroogd, verhit, gebroken en afgezeefd op maat. Oestergrit is vrij van stof, stenen en zand en is gegarandeerd salmonellavrij.

Producten
Oestergrit is beschikbaar in verschillende formaten: fijn (1-2mm), middel (2-5mm) en grof (4-7mm) en leverbaar in verschillende verpakkingen. Produceren onder private label behoort tot de mogelijkheden.

!