Top Insect Buffalo wormen 425 gram

Nusect BV
219
5425034680021
Bestel
  • Beschrijving

Buffalowormen zijn de larven van Alphitobius Diaperinus en zijn zeer voedzaam door hun hoge gehalte aan eiwitten en laag vetgehalte. De smaak van deze wormen is ook best lekker (smaakt naar noten); vooral kleinere vogels zijn er gek op. Buffalowormen zijn ook minder hard dan bijvoorbeeld meelwormen en dus ook beter verteerbaar. In onze kwekerijen worden buffalowormen gekweekt op granen en groenten, en dit alles zonder toevoeging van enige groeipromotor of chemicaliën. Door het koken en het schokvriezen op onze installatie worden de buffalowormen ontdaan van alle bacteriën en worden ze quasi steriel. De restfractie bacteriën en schimmels zit ruim onder de normen die gelden voor menselijke en dierlijke voeding. Dit wordt opgevolgd door frequente controle via analyse. Door het dubbele proces worden de wormen ook beter verteerbaar.

Alleen afhalen, versturen is niet mogelijk.

De vier stadia van het insect zijn: kever – ei – larve – pop


De buffalokever (Alphitobius Diaperinus) is een kever uit de familie zwartlijven (Tenebrionidae). De larve is bekender dan de kever en heet buffaloworm. De buffalokever lijkt op de meeltor (Tenebrio molitor) qua vorm en gedrag, maar blijft kleiner. Hij is van boven glanzend zwart, van onder roodachtig bruin en de antennes en poten zijn bruinachtig. Het oppervlak van de thorax heeft veel ruwe puntjes.


De kever en de worm komen in de natuur meer voor in de zuidelijke gebieden van Europa en in warmere regio’s overal in de wereld. Hun voedsel is zeer variërend; ze kunnen zowel voorkomen in kadavers van dieren als in rottende boomstammen als in granen. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit de micro-organismen die op deze verschillende materialen voorkomen. Micro-organismen, zoals schimmels, zijn zeer eiwitrijk (denk maar aan champignons). In de commerciële pluimveehouderij is de buffalokever vaak een pest omdat deze de isolatie van de stallen aantast vandaar de volksnaam Tempexkever in Nederland en Isomokever in België.

Analytische bestanddelen: vocht 72,5 %, droge stof 27,5 %, ruwe as 1 %, eiwit 17,6 %, vet 7,7 %, koolhydraten 1,2 % en zetmeel 0 %.

 % op droge stof buffalo: ruwe as 3,6 %, eiwit 64,0 %, vet 28,0 % en koolhydraten 4,4 %.

!