Avian tarwekiemolie 100 gram

Aves
11502
8719128281162
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Premium kwaliteit uit eerste koude persing.

Premium tarwekiemolie is de meest zuivere vorm uit koude persing. Het bevat tarwekiem-olie, lecithine en nucleotiden. Het is rijk aan tocopherolen, natuurlijk vitamine E.

Premium quality from a first, cold pressing.

Premium Wheat germ oil is of the best quality since it comes from a first, cold pressing. It contains wheat germ oil, lecithin and nucleotides. It is rich in tocopherols, natural vitamin E.

 

Tarwekiemolie wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels, die 13% olie bevatten. 

De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssupplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel. Tarwekiemolie heeft een gunstige invloed op de energiestofwisseling. de souplesse van de spieren en het prestatievermogen. Het kan een waardevolle ondersteuning zijn voor de gezondheid en geeft meer energie. Avian Premium Tarwekiemolie is een goudgele, koudgeperste, naar graan ruikende olie uit de eerste persing en wordt verkregen uit de kiemen van de tarwekorrels. 

Avian Premium Tarwekiemolie is rijk aan:
Vitamine E (alpha en beta tocoferol).
Vitamine F, het is geen vitamine in de ware zin van het woord, maar een complex van essentiële meervoudige onverzadigde vetzuren (o.a. linolzuur, linoleenzuur, arachidonzuur). Vitamine F verhoogt o.a. de weerstand tegen huidinfecties, bespoedigt wondgenezing en werkt regulerend op de vetstofwisseling. 
Hoogwaardige lecithine, lecithine is een fosforzuur bevattende vetachtige stof die een belangrijk bestanddeel van de celmembranen en het protoplasma vormt. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur.
Octacosanol, Octacosanol beschikt onder meer over ergogene (= prestatieverhogende) eigenschappen plus toegeschreven eigenschappen zoals een aanzienlijke versterking van het spier- en zenuwstelsel, optimale opslag van glycogeen in de spieren, bevordering van de spiercoördinatie, verbetering van de toename van spiermassa en vergroting van de trainingstolerantie, belangrijk bij wedstrijdduiven.
Selenium, selenium vermindert de kans op ontsteking van luchtweg en urinewegen.

Het vogel lichaam bestaat uit miljoenen cellen. In elke cel afzonderlijk spelen zich voortdurend zeer gecompliceerde stofwisseling processen af, die onontbeerlijk zijn voor de instandhouding van een goede gezondheid en weerstand van het vogellichaam. Tarwekiemolie wordt vaak ingezet vanwege haar antioxidatieve eigenschappen. Het heeft een belangrijke functie bij de energiewinning uit voedsel. Om de talrijke functies op de juiste wijze te kunnen vervullen hebben de cellen vooral voldoende zuurstof nodig, die door het bloed word aangevoerd. Een gering te kort aan zuurstof kan de vitale celfuncties al flink ontregelen. Een zuurstof tekort in de cellen komt vandaag de dag ook bij onze vogels veel voor.

Door uitgebreide testen en onderzoeken is komen vast te staan, dat voor een optimale werking van de tarwekiemolie alleen een eerste , koud geperste tarwekiemolie, van een hoogwaardige kwaliteit de werking heeft waar we het hier over hebben. Vele ziekten en voortijdige uderdomsverschijnselen kunnen op deze wijze namelijk worden voorkomen of op z'n minst vertraagd. En zelfs wanneer reeds schadelijke effecten in de cellen zijn opgetreden, kunnen die door inname van voldoende olie over een lange periode weer worden verminderd of volledig worden teniet gedaan, het zogenaamde regeneratie effect. Alleen de celbeschermende functie van de olie zou al reden genoeg moeten zijn om het dagelijks aan onze vogels te verstrekken. Vandaar ook dat we deze Premium Tarwekiemolie onder het Avian label uitbrengen. Avian Premium Tarwekiemolie speciaal wordt geproduceerd volgens de normen van GMP (Good Manufacturing Practices).

Premium Tarwekiemolie als vruchtbaarheidsstimulator.
Uit vele onderzoeken met tarwekiemolie werd vastgesteld, dat er een aantoonbare verbetering plaatsvond van het voortplantingsvermogen bij mens en dier. De olie kan een positief effect hebben op onze vogels bij een gezonde voortplanting. Bij een niet goed functioneren van de geslacht klieren kan het tocoferal (vit. E) in de olie weer een activerende werking op de geslachtsorganen hebben. Dit laatste geldt zowel voor mannen als voor poppen.

Avian  gebruik van Premium Tarwekiemolie:
Vruchtbaarheidsproblemen, impotentie, verbetert de functie van de geslachtsklieren
Bevordering van de inwendige ademhaling van de cellen
Verbetert de opname van selenium
Betrokken bij de vorming van een stof die zenuwimpulsen overbrengt naar de spieren en dus van nut bij ziekten als M.S., myasthenia gravis, epilepsie, encefalitis
Bij hemolytische anemie (bloedarmoede niet veroorzaakt door een gebrek aan ijzer).
Heeft een gunstige invloed op de hele stofwisseling, o.a. de eiwitstofwisseling
Sportbeoefening; tarwekiemolie vermindert de behoefte van cellen aan zuurstof en de  vermoeidheid in de spieren en verbetert het uithoudingsvermogen, verlicht spierspasmen
Bij nierontsteking
Vertraging van het verouderingsproces
Ondersteunt de celregeneratie
Als antioxidant speelt vitamine E een rol bij het voorkomen van oxydatie van poly-onverzadigde vetzuren en het afbreken van schadelijke stoffen (vrije radicalen, o.a. door pollutie), die de celstructuren beschadigen
Tarwekiemolie heeft een stimulerende invloed op de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Toepassingsmogelijkheden:
Ter verbetering van het uithoudingsvermogen bij tal van (duur)sportactiviteiten; voor versneld herstel na fysieke inspanning; ter verzorging van de hartspier; bij (aanhoudend) vermoeide spieren; ter bevordering van de reactiesnelheid en de spiercoördinatie; ter bescherming van gezonde cellen en weefsels in de zenuwen.

!