Avian Tagetes 150 gram

Aves
11506
8719128282053
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Natuurlijke (gele) kleurstof uit Tagetes erecta (Afrikaantjes). Avian~Tagetes wordt gebruikt voor de intensivering van gekleurde vogels. Tagetes bevat natuurlijke xanthophyllis uit het extract van de Tagetes erecta. Tagetes geeft een optimale opname van de oxycarotenoïden voor een mooie doorkleuring. Om een optimaal kleureffect te verkrijgen verstrekt u gedurende het gehele jaar een kleine hoeveelheid Tagetes door het voer.

Natural (yellow) pigment from Tagetes erecta (Marigold). Avian ~ Tagetes is used for the intensification of colored birds. Tagetes contains natural xanthophyllis from the extract of Tagetes erecta. To obtain an optimum color effect you provide a small amount of Tagetes in the feed throughout the year.

Avian Tagetes Yellow is een vorm van natuurlijke pigmenten gebruikt in de voeding van pluimvee en wordt gebruikt om de eidooier een mooie oranje kleur te geven. 

In de vogelwereld kennen we de Tagetes als een natuurlijke kleurstof voor onze gele vogels als gele kwikstaart, bijeneters, menievogel (pop), kernbijters maar ook ter ondersteuning van de geelkleuring bij bijv. de brilvogel.
Het heeft niet alleen een effect op de gele kleuring maar intensiveert ook een bruine-, een groene- of blauwe kleur.

De carotenoïden zijn gewonnen uit de bloemen of vruchten van de Tagetes erecta, gestabiliseerd en vermengd met een geschikte drager, wat resulteert in een vrij stromend poeder met gestandaardiseerde activiteit.

Avian Tagetes Yellow       
Bron:
Tagetes erecta, het afrikaantje (Marigold)
Vorm en kleur:
Poedervorm, geel tot oranje kleurig
Inhoud:
xantophylles 20g/kg (gele kleurstof)
Caretenoide profiel:
luteine en zeaxanthine


In de natuur doen de carotenoïden zich voornamelijk voor in een veresterde vorm, verbonden met vetzuren.
In Avian Tagetes Yellow is ten minste 95% van de carotenoïden verzeept.  Dit betekent dat het niet langer gebonden is aan vetzuren, maar zich voordoet in de vrije vorm, wat leidt tot een efficiëntere absorptie van de  carotenoïden in de darmen.
Avian Tagetes Yellow geeft in tegenstelling tot een overdosering van het canthaxantine geen leverproblemen.

Carotenoïden zijn onverzadigde structuren, welke zeer gevoelig zijn voor oxidatieve degeneratie.
Daarom is Avian Tagetes Yellow gestabiliseerd met antioxidanten en verzekerend een perfecte bewaring tijdens de opslag. In tegenstelling tot andere grondstoffen, de caroteenachtige inhoud van Avian Tagetes Yellow is constant en betrouwbaar wanneer deze koel en droog bewaard blijft in de originele verpakking.

!