Avian Vitamine A 150 gram

Aves
11516
8719128281384
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Aanvullend diervoeder voor siervogels. Avian Vitamine A (Retinol) is een vet oplosbare vitamine en komt in geringe hoeveelheden in de voeding voor. Het is een voedingsstof die in tegenstelling tot de koolhydraten, vetten en eiwitten geen energie levert, maar wel essentieel is voor een goed verloop van de stofwisseling. Het zorgt voor een goede weerstand. Met name recessief witte kanaries, parkieten, papegaaien en kaketoes hebben vitamine A toevoeging nodig, omdat zij dit niet zelf aan kunnen maken.

Complementary feed for birds. Avian Vitamin A (Retinol) is a fat-soluble vitamin, and occurs in small amounts in the diet. It is a nutrient that provides no energy in contrast to carbohydrates, fats and proteins, but it is essential for a good functioning of the metabolism. It is also important for the maintenance of the immune system. Use particularly with recessive white canaries, parakeets, parrots and cockatoos, since these bird cannot produce Vitamin A themselves.

Vitamine A  (retinol) is een vetoplosbare vitamine en komt in geringe hoeveelheden in de voeding voor. 
Vitamine A zorgt voor een goede weerstand. Vele oogproblemen komen voort uit een tekort aan vitamine A. Daarnaast kan een tekort een dof verenkleed veroorzaken. 150 gram

Vitamine A is belangrijk voor recessieve vogels, witte kanaries, blauwe goulds hebben een toevoeging van vitamine A nodig. Vitamine A wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Een tekort kan aantasting van de huid (epitheel), slijmvliezen van de snavel, keelholte, slok-darm en ademhalingswegen veroorzaken.

Ook bij opfok door de ouders is het vitamine A onontbeerlijk. Een doodsoorzaak van jonge na 7 dagen is vaak een gevolg van E.coli of een tekort aan vitamine A. Bovenstaande symptomen kan men tegen gaan door de vogels structureel te voorzien van vitamine A.

Vitamine A kan zowel door het voer als door het drinkwater gemengd worden.
Geadviseerd wordt om 1 maatschepje vitamine A op te lossen in 1 liter drinkwater of te mengen door een kilo zachtvoeder.

!