Avian CalciFerol 250 ml

Aves
11602
8719128281124
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Calciferol. Aanvullend diervoeder voor vogels. Uniek gepatenteerd calcium preparaat; Avian CalciFerol is pH-neutraal en heeft unieke gepatenteerde stabiele eigenschappen van vitamine D3 Calcium is een essentieel onderdeel van de voeding voor vogels, in het bijzonder. oor de productie van eieren. Met name tijdens het broedseizoen hebben vogels meer calcium in de voeding nodig om eierschalen te vormen en om hun nestjongen te voeden. Zeker bij de opfok van jonge vogels is een goed opneembare calcium onontbeerlijk.

Calciferol. Complementary animal feed. Avian Calciferol is pH neutral and has excellent vitamin D3 stability properties. Calcium is an essential element in the diet of birds, especially for producing eggs. Birds need calcium to form eggshells and to feed their nestlings. During the breeding season birds need increased amounts of dietary calcium during egg laying and nestling rearing. Especially when rearing young, an easily absorbable calcium is essential.

Avian CalciFerol is pH-neutraal en heeft unieke gepatenteerde stabiele eigenschappen van vitamine D3 .

Het mengsel van calciumzouten en calciumgluconaat heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Vitamine D3 is een essentieel component voor de botvorming, of voor een goede kwaliteit van de eierschalen. Het micro-element magnesium is essentieel voor de bot- en de eierschaal matrix.

Vitamine D3 is essentieel in de combinatie met een goede calciumbron. Het lichaam heeft vitamine D3 nodig voor de opname van calcium. Zonder voldoende vitamine D3, kan het lichaam niet genoeg van het hormoon calcitriol aanmaken. Dit op zijn beurt leidt tot onvoldoende opname van calcium uit de voeding. Bij onvoldoende calcium in de voeding zal het lichaam calcium uit de botten halen, waardoor het bestaande botskelet verzwakt en het gaat de vorming van sterke, nieuw botcellen tegen.
Avian CalciFerol is een geconcentreerd mengsel van calcium, vitamine D3 en magnesium en is goed opneembaar door de darmen van de vogel. Dit hoogwaardige voedingssupplement ondersteund de vogels om een evenwichtige balans te verkrijgen onder gunstige en optimale condities. Avian CalciFerol verhoogt de ei productie en verbetert de kwaliteit van de eierschaal. Het verbetert de groei van de jonge vogels en geeft een sterk botgestel. Het voorkomt botproblemen. Het gaat een daling van de calcium en de magnesium spiegel in het bloed tegen.

Kwaliteit en gezondheid van het botgestel.

Een van de belangrijkste functies van vitamine D3 is het onderhouden van een calcium evenwicht in het skelet door het bevorderen van de calcium opname in de darmen, het bevorderen van de botresorptie door het verhogen van het aantal osteoclasten (cellen die het bot afbreken), het in balans houden van de calcium en fosfaat spiegel voor een goede botvorming en ondersteuning van een goede parathyroid hormoon spiegel voor het onderhouden van calcium serum levels. Een vitamine D3 tekort kan leiden tot een lagere botdichtheid en een verhoogde kans op botdeformatie en botontkalking (osteoporose).

Immuniteit systeem.

Actief vitamine D3 heeft aangetoond, dat het de activiteit van het opruimen van ziekteverwekkende cellen bevordert en de binding van calcium verbetert. Actieve vitamine D3 hormonen verhogen de productie van cathelicidin een antimicrobial peptides (AMP) die het zelf kan aanmaken om ongemakken geactiveerd door bacteria, virussen en schimmels te bestrijden. ‘Kan', want als er geen vitamine D beschikbaar is, kan het niet worden aangemaakt.Antimicrobial peptides behoren tot een betrekkelijk nieuw onderzoeksveld dat in korte tijd veel resultaten oplevert. Deze peptides vormen een onderdeel van het immuunsysteem van het lichaam. Alleen al de laatste vier jaar is het aantal gevonden peptides meer dan verdubbeld. De inmiddels aangelegde database bevat thans 1228 vondsten waarvan 65 peptiden een anti-kankerwerking hebben, 76 antiviraal werken, 327 schimmels bestrijden en 944 een anti-bacteriële werking hebben. Vitamine D speelt, gezien het grote aantal ziekten waar het effect op heeft, een kernrol in het immuunsysteem.

De eierschaal.

De eierschaal is een zeer gespecialiseerde gemineraliseerde structuur, die bescherming bieden tegen fysieke schade en penetratie door micro-organismen. De eierschaal bestaat uit een binnen- en een buitenschil, de ware schil en de cuticula (een waslaagje boven op de buitenste laag van het ei). De kristallijne laag van de schaal, is verantwoordelijk voor de mechanische sterkte, deze bestaat voor meer dan 90% uit calcium in de vorm van calciumcarbonaat. Calcium wordt geabsorbeerd uit de voeding in de darm. Voorwaarde is, dat er voldoende calcium ( +3,8 tot +4,2%) aanwezig is in de voeding voor de calcium opname, depositie en uitscheiding gereguleerd door vitamine D3 en zijn metabolieten (Metabolieten zijn de tussen- of eindproducten die ontstaan door vitamine D3 in het biologisch systeem).

Resultaat en voordelen.

Avian CalciFerol zorgt voor voldoende calcium voor de opbouw van de eierschaal en voldoende vitamine D3 om het calcium te absorberen. Het vermindert het scheuren van de eierschalen reeds na een Avian CalciFerol inname van 4 dagen. Avian Calciferol is een gemakkelijk en veilig te gebruiken calcium supplementatie met een verbluffend resultaat. Door de geconcentreerde vorm kosten reducerend in het gebruik, met snelle resultaten.

 

Avian CalciFerol is een aanvullend diervoeder supplement voor pluimvee en siervogels.

Avian CalciFerol bevat per 1000ml:
Total calcium 34.000 mg/l,
Vitamin D3 2.000.000 IU/l,
Magnesium: 2.500 mg/l

 

Dosering voor pluimvee en siervogels:
Bij slechte en dunne eierschaal kwaliteit:
1 tot 2ml. p/liter drinkwater gedurende 4 dagen.

Bij bot deformatie en spreidpoten:
2ml. p/liter drinkwater gedurende 4 dagen.

Preventief of onderhoudsgebruik:
2ml. p/liter drinkwater 1 x per week.

Gebruiksinstructie:
Niet te gebruiken in combinatie met andere calciumproducten.
Vorstvrij opslaan en niet in direct zonlicht.

!