Aves meelwormenvoer 400 gram

Aves
19843
8711231198436
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Aves Meelwormenvoer is een voer voor meelwormen, morio en buffalowormen. Aves Meelwormenvoer voorziet de insekten van de benodigde hoeveelheden extra calcium. Dit product bevat alle essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen

Aves Mealwormfood is a special food for mealworms, morio and buffaloworms. Aves Mealwormfood provides the insects with extra calcium. This product contains all essential vitamins, minerals and trace-elements.

Verder komen een aantal voedingsstoffen niet of te weinig in insekten voor in vergelijking met de voedingsbehoefte van vogels en reptielen. Als voedselbron voor vogels en reptielen hebben insekten dus een beperkte voedingswaarde.
Bij insektenetende vogels en reptielen zijn rachitis, osteomalacie, osteoperosis, slijmvliesproblemen, verminderde weerstand en sterfte vaak het gevolg van een gebrek aan calcium en/of vitamine A, D3 of andere vitaminen en mineralen.
Vruchtenetende vogels kunnen door een te hoog ijzergehalte in het voer vroegtijdig sterven. Deze dodelijke ziekte noemen we ijzerstapelingsziekte. Dit kan ondermeer veroorzaakt zijn door voederinsekten, die met hun voeding teveel ijzer hebben opgenomen.
In de praktijk worden meelwormen vaak op tarwezemelen gekweekt. Ze worden veelal zonder voedsel door dierenspeciaalzaken aangeboden. De liefhebber voert de meelwormen daarna allerlei geconcentreerde preparaten of voert ze kippevoer, vogel opfokvoer e.d. in de verwachting de voedingswaarde van de meelwormen daarmee te verbeteren.
Bij de eerste methode, het voeren van geconcentreerde produkten, schuilt het gevaar dat de meelwormen dermate hoge concentraties voedingsstoffen opnemen dat ze hierdoor sterven of dat ze een gevaar voor vogels of reptielen kunnen worden. Met name hoge gehaltes aan vitamine A, D en ijzer en andere mineralen kunnen vergiftigingsverschijnselen veroorzaken. Het voeren van calciumrijke bestanddelen aan meelwormen heeft zijn beperkingen wat betreft acceptatie. De vertering van verschillende calciumbronnen loopt sterk uiteen. Behalve calcium kunnen ze ook ongewenst fosfor, fluor en hoge gehaltes ijzer bevatten.
Bij de tweede methode, het voeren van kippevoer, opfokvoer e.d. aan meelwormen, worden de gewenste gehaltes aan voedingsstoffen in de meelwormen nooit bereikt omdat de voederopname van meelwormen gering is en de concentraties aan voedingsbestanddelen in deze voeders veel te laag zijn. Het is dus niet eenvoudig om de voedingswaarde van meelwormen op het ideale niveau te brengen. Avesproduct ontwikkelde daarom twee nieuwe producten.
Aves meelwormenvoer en Aves insektenstrooipoeder voorzien insekten van de benodigde hoeveelheden extra calcium en alle vitaminen, mineralen en sporenelementen. Van groot belang is dat beide produkten een zeer laag ijzergehalte hebben om, mede via de voederinsekten, ijzerstapelingsziekte bij vruchtenetende vogels te voorkomen.

Toepassing
Aves-meelwormenvoer wordt aan meelwormen verstrekt die eerst 2 dagen hebben gevast en een leeg spijsverteringskanaal hebben. Vervolgens wordt gedurende 1 dag Aves-meelwormenvoer verstrekt. Het restant voer, dat na uitzeven van de meelwormen wordt verkregen, bevat nauwelijks meelwormenmest en kan dus vele malen worden hergebruikt. De met Aves-meelwormenvoer gevoerde meelwormen bevatten 0,8% calcium en 0,3% beschikbaar fosfor; de juiste hoeveelheid calcium en fosfor met de meest ideale calium:fosfor verhouding. Verder bevatten ze alle voor vogels en reptielen benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Aves-insektenstrooipoeder wordt gebruikt om voederinsekten te bepoederen voordat ze worden gevoederd. De voedingswaarde van het poeder is zodanig dat rekening is gehouden met voedingsstoffen, die te weinig in voederinsekten aanwezig zijn. De dosering is 4% of 4 gram poeder voor 100 gram insekten. Het poeder heeft een ultrafijne structuur om een maximale hechting aan de voederinsekten te bewerkstelligen. Voor het bepoederen moeten de insekten iets bevochtigd worden.

Inhoud:
Aves-meelwormenvoer 500 gram

Voordelen:
1.de enige manier om de voedingswaarde van insekten significant te verbeteren
2.bevat de juiste hoeveelheid calcium met een hoge biologische waarde
3.calcium en fosfor in de ideale verhouding
4.bevat alle vitaminen, mineralen en sporenelementen
5.het ijzergehalte is geminimaliseerd om ijzervergiftiging te voorkomen
6.veilig in gebruik door afwezigheid van antibiotica, profylactische medicijnen en conserveringsmiddelen

!