Zagers sepia met klem 2 stuks

Zagers Vogelvoeders
32033
7435119320337
Bestel
  • Beschrijving

Sepia is de interne skeletschelp van een zeekat en vormt een bron van calcium voor vogels. Sepia is verkrijgbaar in alle dierenwinkels, maar ook gewoon te vinden aan de Nederlandse stranden (vooral in de zomer).
Bron van calcium: Calcium is het meest voorkomende mineraal in een vogellichaam. De meeste vogelzaden bevatten weinig calcium en daarom is een extra calciumbron noodzakelijk. Sepia (ook wel zeeschuim genoemd) vormt een rijke natuurlijke bron van calcium, maar ook andere sporenelementen.
Alleen een sepia is zelfs niet genoeg om te voldoen aan de calciumbehoefte van vogels. Bied naast sepia dus ook andere calciumbronnen aan, bijvoorbeeld grit, eierschalen en groene groentes zoals broccoli en boerenkool.
Belang van calcium voor vogels: Vogels hebben calcium onder andere nodig voor de opbouw en onderhoud van het skelet, de vorming van de eischaal en de functionering van lichaamsprocessen (bloedstolling, bepaalde organen, zenuwen en enzymen).
Tip: Hang de sepia zo aan gaas dat de vogels bij de zachte kant kunnen en voorkom dat de sepia nat regent. Bijkomend voordeel van de sepia is dat vogels hun nagels en snavel er aan slijpen.
Een klem voor bevestiging in de kooi wordt meegeleverd.

!