Top Insect Wasmotlarven 450 gram

Nusect BV
221
5425034680045
Bestel
  • Beschrijving

Topinsect-wasmotlarven zijn uiterst voedzaam door hun hoog gehalte aan droge stof en vetstoffen (zie tabel). Doordat ze zeer zacht zijn worden ze zeer gemakkelijk opgenomen en verteerd.In de kwekerij worden wasmotlarven gekweekt op een deels natuurlijke basis waaronder bijenhoning en een deels artificieel voedingsmedium zonder groeipromotoren of chemicaliën. Het kweken is zeer arbeidsintensief waardoor dit ook een duur voederinsect is. Door het koken en het schokvriezen op onze installatie worden de wasmotlarven ontdaan van alle bacteriën en worden ze quasi steriel. De restfractie bacteriën en schimmels zit ruim onder de normen die gelden voor menselijke en dierlijke voeding. Dit wordt opgevolgd door frequente controle via analyse. Door het dubbele proces worden de larven ook beter verteerbaar.

Alleen afhalen, versturen is niet mogelijk.

Waswormen (Galleria mellonella ( Linnaeus ) ) zijn zeer destructieve dieren voor honingraten in zwakkere bijenkolonies en vrijwel alle materialen kunnen aangevreten worden.

De grote wasmot gaat door vier stages: ei – larve - pop - mot

De levenscyclus van ei tot larve bedraagt zes tot zeven weken bij een temperatuur van 30 graden en een gemiddelde luchtvochtigheid van 75 tot 80 percent. De larven groeien in zeven stadia waarbij ze gedurende de twee laatste stadia het meest groeien. Volgroeide larven spinnen een cocon en komen in het popstadia waaruit later de mot groeit.

ANALYSE TOPINSECT WASMOTLARVEN
Vocht 58,5 %
Droge stof 41,5 % %
Ruwe as 0,6
Eiwit 14,1 %
Vet 24,1 %
Koolhydraten 2,7 %
Zetmeel 0 %
OP DROGE STOF WASMOTLARVEN
Ruwe as 1,4 %
Eiwit 34,0 %
Vet 58,0 %
Koolhydraten 6,6 %

!